SMALL OFFICE WINNER
Ludia | Montréal, Québec, Canada
For. design planning | Montréal, Québec, Canada

share this winner with your friends

Design Statement:
Exceptional growth, which this video game company has experienced, led Ludia to increase its workspaces to the floor above the one it currently occupies. In this creative area, where staff retention and the search for new talents are a priority, our instructions were to come up with an artist atelier, collaborative spaces, and a "love at first sight" lounge for current and future employees. While remaining coherent with their existing set-up, the new design allows for the creation of a link between the two floors and serves to concretize the fun culture of the company. One of the strategies used was the creation of a minimalist design with vibrant colors that distinguish between the work spaces and the rest areas. The planning and lighting of the workspaces had to be coherent and maintain the flexibility necessary for the continual reorganization needed by future projects. Adjacent to the atelier, there are various formal and informal collaborative spaces with access to the different types of technology. The lounge, the new heart of the company's social life, includes trashy, fun, kitsch and retro flavors, and encompasses different types of activities and gatherings: games, relaxation, exchanges, events, conferences, the projection of sports matches, social club parties, etc. The design of these new spaces allowed us to stay within budget and meet the client's objectives while deeply anchoring the company's philosophy and culture into the space. The standard floor covering of the client's existing floor was composite vinyl 12" x 12" tile. Given the instability of the building's wooden subfloor, the company decided to proceed with numerous repairs over the years and the product in place continues to deteriorate. For the new floors, we must find a new flexible vinyl product that would survive the conditions of the historical building. The Shaw tiles, in addition to being easily adaptable to the existing subfloor, are easy to take care of and do not require any waxing. The significant advantages led the client to invest more in the purchase and to redefine its covering standard, in the interest of reducing long-term maintenance costs. The client was also convinced by the esthetically sober and industrial look of the tiles, as well as the colors, the "matte" finish and the atypical 18" x 18" format. The product's competitive price, the ease of access to its stocked resources, and the high quality reputation of Shaw products were also considered in the decision process. The selection of this product thus allows us to meet the criteria of durability, maintenance, and esthetics all while staying within the client's budget.
Previous Entry
Previous Entry
35 Fountain Street
Advanced Orthodontics
Art'Otel Amsterdam
Australian Communications and Media Authority
Bergstrom Football Complex, Iowa State University
Buckingham County Primary and Elementary Schools
Cedar Rapids Public Library
Cisco
Cleveland Browns Training and Administrative Complex
ColumbiaDoctors Midtown
Comcast Silicon Valley Innovation Center
CSOFT
DIRECTV
Expedia Offices
Forrester
Hotel Tobaco
Idea Paint
Federal Center South Building 1202
TenneT Headquarters
Jones Lang LaSalle
JOSAI University Educational Corp., Tokyo Kioicho Campus - Bldg 3
Ludia
Melton Library and Learning Hub
Mercy Health – West Hospital
NPR
One Workplace Headquarters and Showroom
PanAtlantic Exploration
Passport Capital
Pirch Headquarters
PNU Princess Nora bint Abdulrahman University for Women
Psychiatric Office
Rabobank Amerstreek
RGA
Shoprunner
Sprint Mobile Health Accelerator
SquareTrade Headquarters
Stadium Village Flats
The Schusterman Foundation
UO Track & Field Office
XPrize Foundation